2020-03-02
聞說九龍灣又有一間過江龍既班戟店開幕,藤原君已經先睹為快😎,係上星期試業期間已經試左呢度出名既班戟,今日就同大家分享下。HoiHoi Pancake 係來自日本名古屋既過江龍,佢地就自稱係Best Pancake in Japan😂。佢地既招牌有兩款,1⃣係梳乎厘班戟 2️⃣夏威夷班戟(即係熱香餅D fd😂)。我就當然揀梳乎厘啦,就拎佢同一另一間出名既舖頭比較下。價錢方面,其實兩間班戟店都係差唔多定價,約$80至100 ,而大家都係一份有三個班戟。雖然呢度既雞蛋唔係一般地香,但我鐘意佢個班戟整得大D圓D,比較軟熟同滑。可能因為係試業既關係,3件中其中一件個底係熟左少少,但我覺得總體上係香滑過另一pancake店,pancake底唔會焗到太熟,食完覺得真係非常fluffy。我覺得口感同上面D cream差唔多😋,食落味道幾夾,都幾好食!不過試業期間出菜真有點慢,我呢份都等左35分鐘,還可接受,希望黎緊會改善!我覺得梳乎厘班戟個口感係做得唔錯,終於唔去尖沙咀、銅鑼灣,係東九龍都有得食過江龍pancake la!大家要留意試業時間呀!