2019-06-02
成班朋友約埋一齊食泰國野,一坐低就嗌杯飲品解溫先!🍀雪𥚃玉 ($45)見個名幾特別就叫嚟試下,雪𥚃玉係荔枝火龍果沙冰,好飲得嚟又唔會太甜,而且好解辣👍🏻🍀芒果特飲 ($45)其他朋友都好鐘意芒果,一人嗌左一杯,味道都唔錯!🍀泰式鮮蝦刺身 ($128) 蝦肉好新鮮好甜,配埋蒜片辣椒同醬汁都唔會搶咗蝦嘅鮮味😋🍀泰東北古式香葉包 ($88)每塊香葉包住預先分好咗嘅餡,再放係杯入面,size係啱啱好比你一口擺落口👍🏻🍀泰東北特色“NHEAM”豬軟骨 ($118)豬軟骨切到細細舊,仲炸到好似雞軟骨咁鬆脆😋,容易放係菜上面到包住食,其他配料有薑粒,青檸粒,花生,辣椒仔同洋蔥。不過青色辣椒比較辣,一粒已經好夠味!☺️🍀泰式燉花膠 ($398) 好少係出面見到泰式燉花膠,所以叫左一個試下,真係好足料!! 😍店員仲會幫我地分埋,飲完即刻覺得好滋潤!☺️☺️朋友想食海鮮,所以叫左兩款試下🍀暹邏蝦 ($288)個蝦好爽好彈牙,仲辣辣地,唔係好食得辣嘅人可以整走少少蝦上面啲辣椒,就冇咁辣🤤🍀秘製黑椒炒蟹 ($428)個蟹好大隻好多膏,重口味嘅我覺得黑椒味重啲會更好😍🍀泰式海鮮金不換炒墨汁意粉 ($148)海鮮份量好
🍀雪𥚃玉 ($45)
🍀芒果特飲 ($45)
其他朋友都好鐘意芒果,一人嗌左一杯,味道都唔錯!
🍀泰式鮮蝦刺身 ($128)
蝦肉好新鮮好甜,配埋蒜片辣椒同醬汁都唔會搶咗蝦嘅鮮味😋
🍀泰東北古式香葉包 ($88)
🍀泰東北特色“NHEAM”豬軟骨 ($118)
🍀泰式燉花膠 ($398)
朋友想食海鮮,所以叫左兩款試下
🍀暹邏蝦 ($288)
🍀秘製黑椒炒蟹 ($428)
個蟹好大隻好多膏,重口味嘅我覺得黑椒味重啲會更好😍
🍀泰式海鮮金不換炒墨汁意粉 ($148)
海鮮份量好多,茄汁同金不換夾埋好好味🤤
雖然已經好飽,但聽人講榴蓮糯米飯係必食,所以我地嗌多咗2個甜品share
🍀泰式榴蓮椰汁糯米飯 ($128)
榴蓮好滑好香,椰汁濃到好似奶咁,好高質好好食!😋😋
🍀泰式椰汁西米糕 ($58)
味道正宗又好食! 食埋甜品真係勁滿足!!!🥳