2013-06-22 217 瀏覽
今日心血來潮好想食泰國菜。心知灣仔午飯時間一定超爆, 所以先上openrice做下research行左兩間都要等位,十五分鐘之後終於揾到呢間, 待應小姐話得露天位 成三十度。但係最後我都坐左, 真外面係太熱太曬啦!一坐落黎立刻叫嘢食,lunch set 有大約十款選擇, $88-$148。想要食既泰菜基本都有唒。大熱天時, 我揀左食青芒沙律, 好耐冇食啦!出面依傢通常都係青瓜或者袖子多。沙律汁好正, 辣辣地好開胃, 青芒分量都唔細。呢杯thai tea就非常一般啦,甜甜地有d奶味咁。都唔識點講總知唔好飲。由於本人十分喜歡泰國青加喱, 更曾經一星期食三餐 一見餐牌有就唔洗多諗啦! 青加喱一放到我面前, 就立即成個人精神哂...個加喱好有味, 味道亦非常濃郁, 連飯食超香真係一流。最正係d蝦!大大隻又新鮮,仲無 殼添呀!廚師好细心
想要食既泰菜基本都有唒。大熱天時, 我揀左食青芒沙律,
好耐冇食啦!出面依傢通常都係青瓜或者袖子多。沙律汁好正,
辣辣地好開胃, 青芒分量都唔細。
由於本人十分喜歡泰國青加喱, 更曾經一星期食三餐

個加喱好有味, 味道亦非常濃郁, 連飯食超香真係一流。
最正係d蝦!大大隻又新鮮,仲無 殼添呀!廚師好细心
2013-06-21
  • 青加喱蝦飯