2023-01-20
旺角朗豪坊四樓十十川滬食川菜,喺food court嘅隔離,我同朋友未到七點去到,可直入,但係食到七點幾八點就已經滿座,見到啲侍應都忙。餐廳推出咗幾個套餐,我同朋友兩個人就揀咗個二人套餐,食物都幾豐富,我哋揀咗椒麻雞、雜錦小籠包、乾煸四季豆、十十水煮海鮮、酥皮鳳梨奶黃窩餅。當中較為出色嘅我覺得係乾煸四季豆、雜錦小籠包裏面綠色嗰隻最好食!係酸菜魚小籠包,第一次食呢個口味,估唔到又Juice又夾。水煮海鮮我哋雖然只係揀咗小辣,但係個辣勁都幾厲害,食到朋友滿頭大汗,而當中嘅海鮮就有蜆、鮑魚、酸菜魚,仲有寬粉同芽菜雜菇。我同朋友一致覺得酸菜魚最出色。酥皮鳳梨窩餅略嫌覺得佢嘅show皮厚咗少少,如果奶黃轉做流沙奶黃相信會更加好食,鳳梨嘅量多啲就更好。仲有就係,佢呢度嘅茶係麥茶,好香麥味,唔錯。
仲有就係,佢呢度嘅茶係麥茶,好香麥味,唔錯。