2023-08-18
觀塘人多,食肆多,花多眼亂,唔係介紹都唔知位於觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座9樓,有間好唔錯嘅手工餃子店。好彩行得快,遲少少都要等位😄餐廳個名好盞鬼,裝潢少少工業風,自己掃碼點餐,點了黑松露芝士豬肉煎餃10隻,泡菜豬肉湯餃10隻,無骨鳳爪,拍青瓜,豆漿。🥟黑松露芝士豬肉煎餃,餃子皮脆卜卜,外脆內軟,一口咬落去黑松露香氣四溢,好多汁,又香口,超滿足,值得一試。🥟泡菜豬肉湯餃,因為我都幾鍾意食酸辣口味嘅嘢,所以試一下呢個口味,唔係好覺得辣,也不會好酸,配埋豬骨湯,好清爽。🥟無骨鳳爪真係無點錯,好好味,我個人超鍾意,酸酸辣辣,好開胃,無骨啖啖肉,而且夠晒大碟,好味夾抵食。🥟拍青瓜,上面的醬好特別,清爽可口,同樣都係好大一碟。豆漿唔會太甜,豆味濃,好飲。錯誤估計餃子的份量,因為真係都幾大一隻,真材實料,食完飽到上心口。
🥟拍青瓜,上面的醬好特別,清爽可口,同樣都係好大一碟。
豆漿唔會太甜,豆味濃,好飲。