2022-06-27
依間位於九龍城既Cafe,外型木系設計都幾特別。小編係搵隔離間泰國野而發現到,見到門外幾多人排隊,仲有一張細枱擺起室外,如果天氣唔熱坐室外影相都幾chill,餐廳內面積俾我想像中大,午餐排隊唔太耐,入面都唔會好焗促,見到每枱必點牛油果🥑揀左兩個餐味道都唔錯,份量亦足夠,特別推薦牛油果花打卡靚靚🥰1️⃣All Day Breakfast $138依款全日早餐有dark malt sourdough、bacon、薯餅、沙律、小香腸、scrambled egg同半隻牛油果,特別欣賞沙律包埋桃肉同蕃茄等仲有杏仁片做點綴整得幾用心,scrambled egg炒得較熟唔算滑,牛油果味道濃食落香軟,唔錯,其他正常發揮,整個set食完好full🤭岩晒同朋友一齊傾慢慢食👍🏻2️⃣Avocado Sunny Side Up Egg Toast $88依款牛油果蛋多士,牛油果花賣相好靚,打卡一流,下面多士係酸種麵包食落口感煙韌唔錯,都幾新鮮配埋軟熟嘅牛油果食落勁有飽腹感🤣加埋太陽蛋蛋漿食好邪惡🫣沙律份量幾多用料足夠配黑醋好fresh,推薦。3️⃣Hojicha Latte $44依杯焙茶鮮奶拉花靚靚,飲落口感幼滑,無焙
1️⃣All Day Breakfast $138
3️⃣Hojicha Latte $44
依杯焙茶鮮奶拉花靚靚,飲落口感幼滑,無焙茶粉粒,有超香濃焙茶味🍵而且份量俾其他cafe大,超推薦👍🏻🥰
4️⃣Baileys Coffee $44
依杯百利甜酒咖啡賣相相比下無甘特出,第一啖飲落bailey味道好濃烈,溝均有少少蓋過咗咖啡既香味,但感覺都唔錯,鍾意bailey嘅朋友唔好錯過😛