2009-06-03 2 瀏覽
汪汪同貓咪都想養肥對方, 於是大家一有空閒就出外獵食, 今日本來貓咪想去旺角間風月堂, 但七點去到要排二十幾張枱, 唉, 祇能嘆句無緣, 唯有寄望下次, 我們決定轉移目標, 睇下有邊間食日本菜又唔駛等太多枱的.來到雅蘭商場, 見到呢間店門口無人排隊, 門口Memo又有我想食的壽司, 於是決定試下呢間好唔好味, 我地坐迴轉枱, 聽d前輩講click紙仔叫的野食會新鮮些, 於是我們全部都落Order, 第一時間梗係叫我一直想食的芒果花之戀啦, 三文魚卷成玫瑰花, 中間有的芒果粒粒, 賣相巳好吸引, 而清甜的芒果配上三文魚, 入口有芒果的香味再食到鮮甜的三文魚, 好好味, 再來的辣汁三文魚軍艦竟然帶俾我驚喜, 面頭的辣汁唔知係用咩做的, 同三文魚同夾, 我食完一客巳即刻order另一客, 估唔到簡簡單單的玉子燒竟然咁好味, 三件份量好大, 好香的蛋味, 我好鍾意食丫, 之後來的的都唔錯, 但無上幾款咁深印象, 兩個人食到好飽又好滿足我諗應該唔駛等幾耐我地就會重臨呢度, 因為我唔記得左食南瓜布甸, 以及呢度有我最想食的玉子燒

2009-05-24
  • 辣汁三文魚軍艦