2018-07-30
超級推薦這間的甜品及飲品😍 有勁浮誇既甜品,每樣甜品都好有驚喜!以為佢淨係好睇?原來仲好好食! 話說每次同閨蜜食完飯,都要諗食咩甜品,先夠滿足😆 今次search 甜品榜,揀左呢間法國餐廳~9:30上到去,都仲好熱鬧,想坐得舒服d , 所以揀左唔坐bar檯檸檬意大利軟芝士泡沫草莓雪葩 ($85)一上檯即刻好想大叫~ 好夢幻呀! 仙境咁噴晒煙😆手機食先,影完一大輪我地先食😂 旁邊既士多啤梨汁係餐廳自己調配既,好有heart ~芝士味好香濃! 好似分子甜品咁, 濃濃既軟芝士溝埋好fresh 既檸檬🍋,打成泡沫,就咁食泡沫都已經好得意! 加埋士多啤梨雪葩(係新鮮士多啤梨果肉打成既!)酸酸甜甜,加埋泡沫一齊食,超好味! 火焰朱古力球 ($88)燒之前既真身😬 店員會用白蘭地淋係朱古力波到,跟手要準備好相機!要燒開個波喇!睇住個波燒開,超治癒! 拍片,影相,乜都做齊呢個朱古力波食到我地讚不絕口! 朱古力非常幻滑!我地即刻估佢係用法國朱古力😆(法國餐廳嗎!)燒浴左既朱古力我地都唔放過,刮返佢黎食! 朱古力波用白蘭地燒,所以酒味都好濃,但絕對不是酒精味,以前食過某間出名既火焰雪山,個陣酒精味真係畢生
檸檬意大利軟芝士泡沫草莓雪葩 ($85)
火焰朱古力球 ($88)
燒之前既真身😬
睇住個波燒開,超治癒! 拍片,影相,乜都做齊
呢個朱古力波食到我地讚不絕口!
朱古力波用白蘭地燒,所以酒味都好濃,但絕對不是酒精味,以前食過某間出名既火焰雪山,個陣酒精味真係畢生難忘!所以今次食到白蘭地味,都真係幾感動,用料絕對值呢個價!
mocktail 都有好多選擇,亦都有好多花款!
frozen berry punch ($78)
一飲落去好fresh , 本身以為會好甜,但佢地用左菠蘿汁,各種berry ,橙汁同lime juice 打埋一齊,好似一杯飲得既甜品! 個種fresh 味你會知道佢唔係用合成野或糖漿打既!
Tropical teas ($78)
用左black tea 做底,再加埋各種fresh juices 同ginger ale , 味道好清新! 同埋呢到d 野飲真係好大杯!
9點後入座全單8折! 2杯野飲加2款勁浮誇 甜品,每人都係百零蚊,又好氣氛,又可以傾下計,十個讚!!!!