2010-08-03 40 瀏覽
第一次寫食評,大家多多指教!    難得終於捱到放假,約埋舊同學一齊去飲茶,呢度以前同一班朋友都嚟過。    記憶中食物都算唔錯,無黎好耐,呢到裝修咗,以前門口有好多竹葉,今次竹葉唔見晒,變咗做都幾特別既窗門做間格,比人一個好輕鬆乾淨既感覺,本想搵一張近門口位置有盆大蘭花既卡位坐,可惜比人訂滿晒,唯有搵一張向住門口卡位既枱坐,因為卡位望落好靚,坐唔到望吓都好!  坐低開咗茶,部長走黎問我地飲唔飲老火湯,話數量有限,可以預留我地一份先,等到點心黎咗先上湯。我地見部長咁有誠意同禮貎,又的確好想飲,就叫咗一份黎試下,我地要咗花生木瓜煲雞腳,湯夠晒熱,最重要既係冇味精,對於天生對味精為敵既我,飲到酒樓煲既煲湯真係無味精既!都算少之又少!    其它既點心,例如金魚餃、燒賣、川芎百芷魚雲都幾幾吸引,下星期同老公兩個黎撐枱腳都好!
第一次寫食評,大家多多指教!

望吓都好!

既煲湯真係無味精既!都算少之又少!

好!
花生木瓜雞腳湯,好多料,無味精!
唔錯既一餐!
2010-08-03
花生木瓜雞腳湯,好多料,無味精!
唔錯既一餐!
  • 花生木瓜煲雞腳,燒賣