2019-01-21 22 瀏覽
聽朋友講尖沙咀有間樓上舖係私房菜唔錯,主打清酒卜卜蜆,咁我同老婆點都上去試下,順便試埋小菜先。除左有小炒之外,我地仲見到有人打邊爐,不過呢日我地既目標係海鮮小炒,上到去店舖有好多房間,可比一大班人相聚。我地先叫左個細既 (清酒卜卜蜆),之後再睇下有咩小菜先。【卜卜蜆-細】呢排天氣轉涼,個卜卜蜆一上枱發現都唔細,仲要都好多蜆,滿滿嘅沙白蜆配上香芹辣椒,睇落個湯底都唔錯仲好濃,滾到一半再加清酒落去,清酒既香味真係好香呀,蜆肉非常鮮甜。值得推介!!【椒鹽鮮魷】喜歡吃炸嘢的我,點了香口既椒鹽鮮魷,外皮鬆化,香口仲帶點辣,肉質爽口彈牙,送酒一流。【蒜片安格斯牛仔粒】一來到非常之香,因為有炒香左既蒜片連埋牛仔粒既香味,已經流哂口水,牛仔粒肉質都非常juicy,大大粒,煮出來又不會過老。
我地先叫左個細既 (清酒卜卜蜆),之後再睇下有咩小菜先。
【卜卜蜆-細】
【椒鹽鮮魷】