2009-11-15
一直男友都話Lee間d日式燒餅好味,但都未來過,今晚終於同佢來噹噹燒Dinner,因為都係興致勃勃突然決定來,所以無Book位,打算搏下睇下有無位。七點幾入到去都有幾枱坐左人又有d reserved,我地兩個一係坐店外港晶中心地方,一係坐bar枱,咁梗係揀bar位啦!其實d日本居酒屋同迴轉壽司店有bar枱的目的係俾d客人見下佢地整食物的功架,甚至同佢地傾計溝通(香港的居酒屋當然唔興啦)。舖位唔大,見佢地有個牌寫「公眾假期、節日及Weekend,每位消費最少HKD90。」都明白嘅,佢地舖位細,節日係應該多d客,坐左落來梗係希望你地叫多d啦~舖入面的擺設都好得意,個紙巾盒係人樣,又掛起好多客寫的木牌又有即影即有相,感覺好closed。講返食物,我地叫左三樣菜︰芝士煙肉噹噹燒、炸花枝丸串同煎餃子。噹噹燒料夠多,好鍾意個醬汁,又夠熱,正!炸花枝丸就普通少少,無咩特別。而個煎餃子吸引的地方係撒左d紫菜係上面,好惹味好香。賣單Total HKD152,都唔算貴,而且佢地無計最低消費喎!果然真係好似男友所講,值得再來呀!
果然真係好似男友所講,值得再來呀!