我老豆非常鍾意食上海菜,但次次食親都係集團式經營嗰幾間上海餐廳,真係食到人都厭!好難得搵到呢間特色上海餐廳,環境特別,有霓虹燈,夠晒Trendy! 嚟到上海餐廳,一定要點招牌小籠包,如果個小籠包唔好食,咁間餐廳就真係唔掂了! 好彩,呢間餐廳完全冇令我哋失望,小籠包個皮非常薄,入邊啲肉好味道, 完全可以用皮薄餡靚多汁嚟形容!點左個辣子霸王雞丁,價錢完全一啲都唔貴,而且勁大碟,啲雞肉都幾大舊,冇骨,食得好開心,好惹味,麻辣味超重! 我哋要小辣,不過都好辣,所以如果大家唔係太食得辣,可能要叫waiter 要少少少少辣! 另外點左個黑松露炒蝦球,黑松味好重,蝦球勁大嚿,夠鮮味,都值得推介! 另外點了老上海炒飯,大家應該知上海炒飯比平時廣東炒飯味道比較濃味,我哋都幾鍾意食呢個炒飯!酸梅湯好飲,凍冰冰,配埋個辣子霸王雞丁一齊食好正!呢間餐廳我哋一定會返嚟🥰

酸梅湯好飲,凍冰冰,配埋個辣子霸王雞丁一齊食好正!
呢間餐廳我哋一定會返嚟🥰