2020-10-16
川菜之中最岀名之一🔥星期五夜晚食冇book位等咗個幾鐘,奉勸大家都係book咗位先去食🥺餐廳入邊好大,枱與枱之間有足夠距離,而且每張枱都好大,坐得好舒服😽同班朋友敘舊,坐得舒服呢點好重要⚠️.🌶成都水煮鮮魚片(珍寶)桂花魚要加多$100,我地都係叫返最普通果款魚算😂見到兜野咁紅,我地揀咗bb辣,結果係唔辣但係有少少麻🙈所以唔食得辣嘅朋友放心,你地都食到川菜喇🤣水煮魚有好多餸俾你揀,跟餐可以揀4款,我地揀咗牛柏葉萵筍、豬紅同埋薯粉🥳除咗豬紅冇乜味比較遜色之外,其他都好好食,入曬味🤪另外魚片都幾新鮮,不過雖然係珍寶size但份量冇想像中咁多,勉強夠三個人食😭整體嘅感覺係因為出名所以買到好貴🤭.🌶翡翠黃金蝦球所謂嘅翡翠其實係秋葵,意外地秋葵係完全冇滑潺潺嗰種感覺,炸到好脆,再襯埋鹹蛋黃隻味,超香口惹味🔥啲蝦球更加唔使講,好大隻同埋新鮮,不過都係偏貴😣.🌶桂花芒果沙冰成餐有6成嘅飽腹感應該都係黎自呢杯野,真係超大杯😂應該係for你解辣,但小編就完全吾覺得辣,所以冇咁需要😂不過真係好好飲同超解渴,唔會覺得好artificial☺️.🌶手工啤酒利申小編不嬲唔鍾意飲啤酒,但都少少地飲咗幾啖,覺得佢地嘅手
🌶成都水煮鮮魚片(珍寶)
🌶翡翠黃金蝦球
🌶桂花芒果沙冰
🌶手工啤酒
利申小編不嬲唔鍾意飲啤酒,但都少少地飲咗幾啖,覺得佢地嘅手工啤比一般啤酒冇咁苦,女仔應該幾易入口😆同埋大大杯又唔貴,值得一試😽
🍽味道: 4/5
🏙環境: 4/5