2011-01-29
咁啱行過見家樂商場地下開左新餐廳就順路入去睇下有咩食la!之前係荃灣見過呢間,但無試過。而咁啱呢一日就係佢地第一日既營業日,門口個帶位男仔好落力咁sell 又話90分鐘任食火煱包埋軟雪糕+汽水放題!hm.... 好la!見佢咁落力,比佢打動到,就入去試下la!7:45 入到去唔算多人,環境都算清靜,只係半開放式令到你一路食,外邊的人會望到你咁law!not good...不過個部長服務態度算ok,因為我厭張枱細,佢見唔算多人,都肯拍多張枱比我地用!good!環境:服務態度:我地第一次食諗住聽門口帶位個男仔話:未試過咪試下最平嗰個牛肉先law,好食既就再返嚟食試過d貴d嫁la!好,我地就揀最平嗰個$118/ 位,仲有汽水及軟雪糕放題。而湯底有幾種選擇:豆乳/昆布/牛肉清湯/辣味泡菜...我地揀左昆布及辣味泡菜,個原湯底嚟到,我o左眼?點解?因為d湯係半滿的!原先我以為昆布會真係有昆布的,但無喎! 而泡菜湯底亦諗住會有泡菜,但都係無喎!味道:服務員加水亦好密:落單無耐就已經送上 $118 的牛肉及豚肉!睇落都幾ok喎!外貌:味道:牛肉 - 豚肉 - 分量 - 真係估唔到豚肉仲好食過d牛肉喎
hm.... 好la!見佢咁落力,比佢打動到,就入去試下la! 7:45 入到去唔算多人,環境都算清靜,只係半開放式令到你一路食,外邊的人會望到你咁law!not good...
環境:
服務態度: 我地第一次食諗住聽門口帶位個男仔話:未試過咪試下最平嗰個牛肉先law,好食既就再返嚟食試過d貴d嫁la!
好,我地就揀最平嗰個$118/ 位,仲有汽水及軟雪糕放題。
而湯底有幾種選擇:豆乳/昆布/牛肉清湯/辣味泡菜...
我地揀左昆布及辣味泡菜,個原湯底嚟到,我o左眼?點解?因為d湯係半滿的! 原先我以為昆布會真係有昆布的,但無喎! 而泡菜湯底亦諗住會有泡菜,但都係無喎!
味道:
服務員加水亦好密:
落單無耐就已經送上
$118 的牛肉及豚肉! 睇落都幾ok喎!
外貌:
味道:
牛肉 -
豚肉 -
分量 -
真係估唔到豚肉仲好食過d牛肉喎!hm.... d牛肉唔係好食,只係無想像中咁正啫!反而d豚肉,唔肥,肉質鮮甜!^^
但原來你食咩級數既牛,都係嗰d豚肉!
我地係第二碟索性叫全分豚內lu! 想不到分量都算幾多喎!嚟既速度亦快!
忙亂間忘了影蔬菜,外面有個bar係任食蔬菜的,有豆腐、有冷麵、有烏東、有手打烏東、有魚旦、
有日式年糕、關東煮既料子,菜的選擇較少得生菜同埋"九"菜!
hm... 咁多樣最好食既係手打烏東!好滑!
係最後90分鐘,部長會問你仲洗唔洗order,我地就再落左半份豚肉!份量都有廿幾塊喎!
嚟既速度:
份量:
而且會留番多小小時間比食埋先走的!個部長仲細心提醒,我地有汽水及軟雪糕放題,叫我快d去食!^^ 真細心! ha ha!原來玩自助軟雪糕咁好玩喎!^^ 可惜d軟雪糕太快溶la!我都未埋位就溶la!v_v
但都幾好快!味道ok!男友食完無肚痛,証明間野乾淨!下次可再嚟!