2021-10-05 58 瀏覽
「小憩片刻」📍紅磡崇志街29號地舖好耐無過紅磡,今日約咗朋友過去行下,夜晚順便一齊食個飯,於是周圍覓食,經過見到呢間鋪頭裝修幾吸引,係地舖位置,再加個雨棚,好似一個門前花園,好有家的感覺,所以同朋友決定入去試試,今日好餓,所以兩個人叫的份量都幾多😆🐔養生蟲草花膠雞湯米線($78)一上檯就見到碗上面有兩大塊花膠,仲有幾塊細嘅係下面,哇….超級驚喜😍,估唔到份量咁多,首先我試咗個湯先,濃郁的花膠雞湯,無感覺到有味精,蟲草花好爽滑,雞同米線吸曬湯的精華,好味😋🥥椰子雲吞雞-半隻(雲吞3粒)($138)原本以為同花膠雞一樣大細,點知當個靚仔放上檯嘅時間,馬上哇一生,係超級大嘅一兜,真系一大兜嘅椰子雞湯。椰子雞湯十分香甜,椰子同雞的搭配簡直絕配,湯好好飲,入面嘅雲吞好好味,而且超級多雞,基本三分之二兜湯都係我呢個湯精飲曬🤣🥒手拍青瓜(跟餐➕$6)青瓜好爽,好入味,蒜味好濃🐑烤羊肉串($22)要咗小辣,羊肉好嫩,帶點油脂味,好香🍆烤茄子($25)整條茄子鋪滿的蒜,配上小小辣椒粉,好野味今次又飽又滿足,同朋友飽到捧住肚走,下次再試其他😋

「小憩片刻」
📍紅磡崇志街29號地舖

🐔養生蟲草花膠雞湯米線($78)

🥥椰子雲吞雞-半隻(雲吞3粒)($138)

🥒手拍青瓜(跟餐➕$6)
青瓜好爽,好入味,蒜味好濃

🐑烤羊肉串($22)
要咗小辣,羊肉好嫩,帶點油脂味,好香

🍆烤茄子($25)
整條茄子鋪滿的蒜,配上小小辣椒粉,好野味

今次又飽又滿足,同朋友飽到捧住肚走,下次再試其他😋