2015-02-01
同男朋友去開九龍城唔知食乜好,又唔想食泰國菜同打邊爐,行下行下就見到呢間食馬來西亞菜嘅餐廳,決定入去試一試。菜牌選擇唔係好多,最終叫咗芽菜雞,臘腸炒芥蘭同埋海鮮喇沙麵。等咗一陣碟芽菜雞就到喇,呢碟菜個賣相真係幾得喎。啲芽菜圓碌碌,唔似一般見慣果啲咁,食落好清甜。而啲雞就好嫩滑又無骨,俾我九秒九清碟呀到碟臘腸炒芥蘭喇,個老闆娘話啲臘腸係自家製,用咗黑毛豬做口既;又真係幾好味,比一般臘腸香好多。好喇,到碗海鮮喇沙麵。因為我地唔係太食得辣,所以佢地幫我教淡咗啲湯。雖然係淡咗但係個湯口既椰汁味好香,好好味,而啲麵就包含咗油麵同米粉,都幾特別。我諗如果我地食得辣,個麵會更加好味。到最後,老闆娘介紹咗我地食個apple crumble,係喺個餐牌度無口既,佢話係佢地新請口既廚師自己整口既,咁當然要試下喇。試咗一啖之後,嘩!真係好好味但唯一缺點喺無雪糕球,有就perfect 喇。總括嚟講,呢餐飯真係好好味,我一定會再嚟食飯架
總括嚟講,呢餐飯真係好好味,我一定會再嚟食飯架