2011-03-23
由於一點心上了米之蓮,每日超多人排隊,於是改往遠少少這間翡翠明珠試吓,午市沒有太多人,好易搵位,裝修得非常靚,地方不大,但有多部大電視,金壁輝煌,但價錢合理,平過太子其他大酒樓,兩個人叫了以下食品:乳鴿煲仔飯,好好味,全部肉絲,無骨! 好多蔥花,必食推介,不過份量夠3-4人食,所以出咗事,蝦餃,新鮮,彈牙,啲皮做得很薄,正鳳爪,好味,無雪味,蒸得恰到好處,不會過耐或過硬雞扎,好大舊火腿呀,啲料大大件,俾人一種真材實了感覺出事,兩個人其實食煲飯已夠飽,不用叫其他點心,所以我飽到行唔郁之後與老闆傾起,晚飯打邉爐有隔音板間房,還有電視,所以就訂了一張台約十人與同事興祝生曰,當晚老闆給我間了間房,長型,可坐十多人,有電視,另有兩張枱放調味料等,叫了一個醉雞窩,一個豬骨窩,最值得一提是豬骨窩竟是用大大舊的豬軟骨,而不是普通的一條條豬骨,超正呀,由於食物太多,不能詳述,但另一驚喜是炸魚皮,熱熱的,嘩!即炸架,所以我無用來打邉爐,用來即食,因為我未試過食即炸魚皮呀,超正,同事們飲了很多很多啤酒,埋單約$2800-hk,不算貴,有房坐,點嘈都得,有個侍應在房專人招呼,仲想點 老闆非常有heat ,裝
蝦餃,新鮮,彈牙,啲皮做得很薄,正
鳳爪,好味,無雪味,蒸得恰到好處,不會過耐或過硬
雞扎,好大舊火腿呀,啲料大大件,俾人一種真材實了感覺
老闆非常有heat ,裝了wi-fi 俾客任用,個密碼仲要大大隻貼出來,真是想得週到,超有heat 的食店呀