2010-12-30 70 瀏覽
認識蓬瀛仙館齋菜係我二姨丈去世後在此設解"惠"宴開始,大家都對該館的齋菜十分滿意.我家喜愛齋菜,所以有時我0地帶一個鄰居專誠搭車光顧.我0地order佐 二人套餐( $105,免茶介加1 ) and 齋鹵味 ($ 30)炒素螺: 素螺彈牙,配合燈籠椒,草菇(難得不腥),豆豉異常地夾,芡汁不會太多,太稀和太杰,份量又足,次次都好早清哂.炒羅漢齋:份量足,菜心甜,菇類雪耳雲耳等可口,芡汁有髮菜碎,唔錯. 如果芡汁少D就好,就算髮菜少D都 "大丈夫"(冇問題).蘿白春卷X素鴨卷: 其實都唔錯, 脆,香,足料, 但如果可以俾客人改其他炸物(eg.荔卷,素炸雲吞,最好有芋頭魚la) 或者取消(eg.有D唔食得炸物)就最好齋鹵味:款式多,不會太甜太酸,尤其素鵝珍硬中帶軟,表面香甜,好! 比市面齋鹵味出色.粥飯自助免費提供,粥有陳皮,頗有果皮香,粥又綿,不錯.

套餐

我家喜愛齋菜,所以有時我0地帶一個鄰居專誠搭車光顧.

粥飯自助免費提供,粥有陳皮,頗有果皮香,粥又綿,不錯.
套餐