餐廳: 闔府統請
資訊:

2023-01-16 556 瀏覽
天寒地凍梗係食番個羊腩煲啦,估唔到呢度既羊腩煲都唔錯!平時嗌小菜套餐,蒸肉餅,回鍋肉等等都做得幾好。羊腩煲羊腩皮仲有少少咬口,肉鬆軟淋,個汁都幾掛羹,佢唔係炆到極淋散晒果隻,係要你煲佢一陣先再軟淋果種,我覺得師傅做得幾好,而且羊腩份量唔少,枝竹,冬菇,筍等等都有返咁上下,就咁食成煲羊腩好濃味,送飯比較識合。之後試過買兩煲返屋企打邊爐,5個人加少少火鍋料都夠食;唔係讚到佢好好食果隻,但係我覺得性價比高。茄子牛仔骨煲牛仔骨走油得岩岩好,唔會太乾身,醃得都算可以,都食到少少鬆肉粉果浸除,但唔算過份,都幾過份……人地果d就茄子多……呢度就一半一半咁濟,你睇張相就明,上到枱香噴噴,又吸引又好味!!附近除左幾間連鎖茶餐廳之外都冇太多選擇,呢間小菜做得算唔錯。隔離有另一間茶餐廳,但衞生環境及味道相對比較差。

羊腩煲

茄子牛仔骨煲