2021-07-18 108 瀏覽
香酥排骨便當 $64不枉我等咗15分鐘,絕對係值得的!豬排大過我塊臉,炸完仲要多肉汁而唔油膩,豬排調味帶少少甜,外層炸粉剛剛好,唔會厚身!我揀咗海苔粉做豬排嘅調味粉。海苔粉本身係少少咸,加埋豬排本身嘅甜味,味道豐富又好夾。每個便當都配有該週配菜。今週配菜有屬正常發揮嘅蒜香大白菜、好入味嘅紅腐乳粉絲、唔嘅辣宮保素丁同埋甜甜嘅焦糖玉子。配菜份量仲要一啲都唔少,送飯一流!最上層係勁大塊豬排,中層係4款好味配菜,下層係珍珠米。珍珠米份量唔少,仲可以添飯,真係大胃王都唔怕餓親。細食朋友或女仔可以考慮要少飯。蜂蜜青檸寒天冰茶 $15便當加錢可配台式飲品,我加咗 $15要呢杯冰茶。唔太飲到蜂蜜味,但酸酸嘅青檸令我好開胃!無咗佢,我諗我真係食唔晒個便當。呢杯飲品屬正常發揮,下次會嗌其他。「那個ㄋㄚˋ ㄍㄜ˙」主打台式便當,目測其他便當嘅份量都唔小。店員熱情有禮,食物又有質素,屬可以encore之選。雖然呢間鋪長期多人,要等15-30分鐘,仲要排隊等,但論味道、氣氛、理念等等,真係值得嘅!
香酥排骨便當

香酥排骨便當 $64