2018-03-24
新城市越黎越唔知有咩食, 一唔係太貴, 就係唔好食, 發掘到隔離商場有呢間日本野, 平時都唔係好覺眼. 款式好多種類, 壽司, 爐端燒, 串燒, 鍋物, 仲有日本直送藍鰭吞拿魚.要個刺身3點, 刺身切到夠晒厚, 帶子夠彈牙又鮮甜, 三文魚同油甘魚魚脂豐富, 無雪藏味道.鹽燒牛舌同黑豚腩肉串燒, 即燒真係好香口, 加埋鹽燒好惹味. 牛舌夠爽口, 唔韌, 味道濃郁. 豬腩肉就夠軟腍, 肉質唔鞋, 好入味.主食要左天婦羅蕎麥麵, 一黎已聞到好香既蕎麥味. 蕎麥麵食落好爽口, 夠彈牙, 可以索索聲咁食, 凍食感覺無咁易濟, 不經不覺食晒成盤.天婦羅炸得夠乾身, 唔油膩夠脆口, 炸粉唔會太厚.炸蝦彈牙又大隻, 仲有冬菇, 南瓜同青椒.平日晚都好多人, 食到7點幾門口已經排晒隊.
款式好多種類, 壽司, 爐端燒, 串燒, 鍋物, 仲有日本直送藍鰭吞拿魚. 要個 刺身3點, 刺身切到夠晒厚, 帶子夠彈牙又鮮甜, 三文魚同油甘魚魚脂豐富, 無雪藏味道. 鹽燒牛舌同黑豚腩肉串燒, 即燒真係好香口, 加埋鹽燒好惹味.
牛舌夠爽口, 唔韌, 味道濃郁. 豬腩肉就夠軟腍, 肉質唔鞋, 好入味. 主食要左天婦羅蕎麥麵, 一黎已聞到好香既蕎麥味. 蕎麥麵食落好爽口, 夠彈牙, 可以索索聲咁食, 凍食感覺無咁易濟, 不經不覺食晒成盤. 天婦羅炸得夠乾身, 唔油膩夠脆口, 炸粉唔會太厚.
炸蝦彈牙又大隻, 仲有冬菇, 南瓜同青椒. 平日晚都好多人, 食到7點幾門口已經排晒隊.