2024-08-10
突然之間好想食煎餃,就諗起新開嘅呢間店,店入邊裝修比較簡單少少,但係都好日式嘅感覺,而且有好多唔同嘅裝飾,店面較細所以位置就相對少,但又唔會覺得迫🤩煎餃套餐 $109白菜豬肉餃🥟+大蔥牛肉餃+胡麻醬撈麵+麻辣牛腱+洛神花茶套餐可以配搭唔同嘅麵以及小食因應返唔同嘅價錢,跟餐價比較較平,所以我都揀咗好多唔同嘅小食🍢🍡最鍾意食煎餃煎到脆卜卜,食落去唔會太油,大蔥牛肉餃真係好重牛肉味,落足料😳好好食 ,白菜豬肉餃就白菜比較爽脆,豬肉都算嫩滑新鮮麻辣牛腱就真係好勁嘅麻辣味😝岩晒我鍾意食辣好適合食一啖麵再食一啖牛腱,胡麻醬撈麵就正正常常煎餃套餐$90香蔥豬肉餃+韭菜豬肉餃+皮蛋醬撈麵+涼拌日本山藥+洛神花茶每粒餃子足料亦都爆餡好好味,呢兩款嘅餃子係普遍嘅餡料,但呢度食得出豬肉🐖非常之新鮮,加埋煙靭煙韌嘅餃子皮啱啱好皮蛋醬撈麵十分之特別😂😂估唔到真係咁多皮蛋醬,食落去又幾夾,而且有少少辣味。山藥有豐富嘅營養,口感非常好,豉油唔算好鹹啱啱好,洛神花茶原來係自家製,酸酸甜甜非常之開胃🥳🥳勁餃笑 (紅磡)紅磡德民街36號地下5L號舖
煎餃套餐 $109
白菜豬肉餃🥟+大蔥牛肉餃+胡麻醬撈麵+麻辣牛腱+洛神花茶
煎餃套餐$90
香蔥豬肉餃+韭菜豬肉餃+皮蛋醬撈麵+涼拌日本山藥+洛神花茶
勁餃笑 (紅磡)
紅磡德民街36號地下5L號舖