2018-01-07
連續兩日元朗工作,隊友都帶我哋去食呢間舊式扒房西餐!門面、裝修都好像時光倒流咁,加上聖誕節裝飾都係舊式嘅!舊式都一個點好有風格!當然桌椅真係舊嘅,比較殘!我哋坐卡位,時間唔多,隊友話呢度出名出菜快,我哋3個都食全餐1400上多士,1420已經上甜品!仲要菜色好多都咁快!全餐($57+10%)牛油多士:脆不過較乾,浸湯好啲餐湯:有白湯或紅湯,我飲羅宋湯好味,湯夠熱,材料好多,飲落酸酸地開胃前菜:薯條扒腸仔,三色雜豆正常,最普通嘅雞肉腸仔(BBQ嗰種)有煎過,鹹香好味!波浪薯條🍟淋咗!一般!洋蔥牛扒飯:洋蔥汁足料,好多仲爽口嘅洋蔥條,牛扒預咗唔係靚扒,肉質幾鬆,不過有筋,一般,白飯起塊,撈汁都要壓鬆翻先撈到!甜品:第一日嘅雪榚只有一種呍呢嗱味,第二日就有朱古力同呍呢嗱,我食牛古力,超喜歡個金屬雪榚杯,好可愛!雪榚只係普通水準!懷舊風味贏咗!啫喱:提子啫喱好大杯,店員無問就上菜時已落花奶(第二日隊友食,嗰個店員有問落唔落花奶)味道大路正常!餐飲:熱檸茶,呢種瓦杯在80年代嘅電視劇成日見到!茶底濃而不澀!好味!第二日都係全餐,唔同嘅係前菜同主菜!前菜:奄列:好大份,奄列滑,入面餸菜好多!薯條今
1400上多士,1420已經上甜品!仲要菜色好多都咁快!
全餐($57+10%)
牛油多士:脆不過較乾,浸湯好啲
第二日都係全餐,唔同嘅係前菜同主菜!
前菜:奄列:好大份,奄列滑,入面餸菜好多!薯條今日脆嘅!點茄汁好味!
主菜:洋蔥豬扒意粉:厚身豬扒鬆軟好味,意粉灼好唔會無味,雖然係港式嗰種偏淋!撈咗啲汁都好味!
隊友食:
洋蔥汁牛扒意粉
店員全部摩打手,基本上一落單可以上晒餐!隊友就唔落餐飲同甜品住,食到咁上下再叫,中間店員們會留意住咁多枱嘅狀況,收碟好勤快!店員都係豪爽型,服務唔係細緻,對食客有笑容,好舒服
咁嘅價錢有咁多野食!抵!食物只係普通貨,水準唔可以話超班,不過以豉油西餐來講就好味道