2023-02-20 39 瀏覽
今日兩個都早咗起身 決定出去拍吓拖 行下新開嘅跨灣大橋 涼風吹過真係好舒服❤️行到肚仔餓 就去咗將軍澳呢間茶餐廳食嘢!雖然係茶餐廳 但係明亮整潔 坐得舒服🙌🏻我直奔常餐 覺得常餐係每間茶記嘅精髓👻要咗秘制麻辣雞扒撈公仔麵配嫩滑炒蛋 加埋我最愛嘅奶油脆豬 大大大滿足🥳 雞扒小小辣 醃得好入味 麻香重!公仔麵煮得剛好 軟硬適中 奶油豬仲唔駛講 超正🐽男朋友要咗X0醬滑蛋蝦球飯 佢話蛋超級滑 蝦球爽口 XO醬微微辣好惹味 另外我哋比隔離枱點嘅食物吸引到 叫多咗個拔道腩水門雞飯🐥估唔到喎 呢個超有驚喜 雞肉保持到嫩滑 而且份量都多 抵食✅另外都推佢哋嘅凍香滑鴛鴦 好滑好有奶香😉 呢間唔錯 性價比高 下次會再幫襯💕