2007-09-25
本人因需於灣仔上班既關係,所以也頗熟識附近的食肆,其實如果係灣仔至金鐘一帶上班既人都知道,係依區食中午的時段係非常之難搵位,好多時上班不久己經要商量好午餐去邊間度食飯而方便盡快訂位. "六角"都算係我們一班同事會時常吃午餐既餐廳,因為以日本餐對我哋女仕們嚟計算無咁肥膩,而且依度除咗MENU中的set以外,佢哋每一日都有唔同既specail做推介,但當然手快有手慢無la, 因為試過無提早落order,再加上當日遲咗落去食飯,所以當日special己買完. 但我覺得依度值得推介既係魚生飯,魚生好生鮮,如果有某些種類既魚類係唔食既可以於落單時說明,店舖都會好樂意以其它種類既魚作替換.如熟食的話,我會選special(當然唔係成日咁好彩撞啱做這special啦) : 漢堡扒, 但我都係試過倆次, 因為佢d special日日唔同. 而咖啡或雪糕, 我會選雪糕, 特別係佢哋既菠蘿雪糕或杏仁咖啡雪糕