2018-03-09 196 瀏覽
今日去長沙灣去搵我朋友,拎d野!2個人就去咗佢翻工果到附近食晚餐。。。今次佢帶我黎試試呢間味道樂居酒屋!呢道環境有點復古feel 而且幾舒服又有靚靚嘅碟同筷子托!先睇睇有咩優惠啦!左手邊果張就係like 一like 佢地Facebook 就會送黑松露日式溏心蛋一客,我緊係like 咗啦!我鐘意食黑松露嘅野嘛「登登登登」佢係咁嘅樣嘅!可以見到都幾大pat 黑松露,食落真係幾重黑松露味而且都有蛋味都幾好味!而右手邊優惠就係如果點佢地任何飲品(除左酒類同波子氣水就可以半價換一個小食)但係留意翻每2個人只可以用一次我就叫咗飲品推介入面嘅白桃🍑乳酸梳打!望落粉紅色的,幾靚。飲落就偏甜,但都可以接受的。而且佢下面會有dd 果肉而我地就用咗果個優惠半價換咗個炸魚片,本身以為係我地平時食果種魚片,但問一問店員先知原來獅子狗切片再炸,都幾特別呀!味道都唔錯嘅 點埋個醬就最好夠哂脆,但我覺得佢切得太薄冇咗獅子狗果種口感。之後就黎咗個迷你三文魚子甜蝦蓉丼。呢個要讚讚因為食落好新鮮,又唔會有腥味之後就有火炙左口魚邊壽司同埋蟹膏壽司🍣最鐘意係左口魚邊入口即溶同埋佢連d 飯都有燒過嘅味,我個人幾鐘意,而蟹膏壽司

呢道環境有點復古feel 而且幾舒服
又有靚靚嘅碟同筷子托!
黑松露日式流心蛋

)但係留意翻每2個人只可以用一次
白桃乳酸梳打
炸魚片
夠哂脆,但我覺得佢切得太薄冇咗獅子狗果種口感。
迷你三文魚籽甜蝦溶丼
火炙左口魚邊壽司+蟹肉壽司
之後就有火炙左口魚邊壽司同埋蟹膏壽司🍣
最鐘意係左口魚邊入口即溶同埋佢連d 飯都有燒過嘅味,我個人幾鐘意,而蟹膏壽司 真係超濃蟹味,如果有埋蟹肉係個面就仲正

深海薄切池魚

之後係薄切深海池魚!
呢個魚質感唔錯,再點埋佢果個酸汁鮮味提升咗
燒油甘魚鮫
最後係燒油甘魚鮫,我個人都好鐘意食鹽燒嘅魚,呢個真係燒得幾好仲可以連皮食因爲脆卜卜 都幾多肉架呢舊魚!可以試下點汁,但我覺得唔點汁已經夠好味!

黑松露日式流心蛋
白桃乳酸梳打