2024-03-22
有段時間無黎大角咀奧運呢個區,今日約舊同事食個午餐聚會,朋友大肚特別想食酸辣嘢,就揀一間有酸菜魚。銘興招牌無刺老壇酸菜魚(小辣) $58 配米線,米線係比較幼身,入口比平時食開嘅好滑身,每一塊魚片都冇骨,湯底鮮甜,食完碗麵都冇口渴嘅感覺。麻辣水煮魚(小辣)$58 配紅薯粉,好驚喜呢碗麵好好食,有豆卜娃娃菜,小小微辣好過癮,更餐送一盒紙包飲品,亦都可以加錢換罐裝可樂。另外我哋仲叫咗幾個小食 ,涼拌青瓜小食$35 ,呢個拍青瓜真係有心思,有醃過嘅蒜蓉粒,灑上新鮮脆卜卜的花生。脆脆香小酥肉小食 $40 有子鹽粉香味,沒有太大嘅油膩感,好香脆香炸墨魚餅小食$40, 朋友清碟,點泰式辣醬,墨魚餅好彈牙。中午時段餐廳都收到好多外賣訂單,原來外賣仲有9 折,好抵食,推介係附近返工既朋友。門口午市餐單好平好抵食$58起,就行入去入座。
門口午市餐單好平好抵食$58起,就行入去入座。