2014-05-11
搵到好食既benedict啦!行完pmq上黎搵食,呀q推介brunch club。一推門得兩個人食緊,門面都幾靚既,雖然傢俱有d湊湊合合既感覺,但都不失温馨。我地兩個坐四人位,有張二人sofa仔都坐得幾開心。呀q發板,叫左個salmon egg benedict同 chicken risotto一齊食。因為happy hour買一送一,我地想飲beer,個外國老闆係咁講好多beer我地都無聽過,最後老闆幫我地揀左呢款:飲落好清果味,有d似1667,淡淡地幾好飲。benedict個sour cream係岩岩好好到位,唔似其他地方食果d咁重手需要好多side dish balance番,煙三文魚都算鮮味。個薯餅真係好驚喜,食落比睇落更脆卜卜,仲食到入面好多薯仔添。chicken risotto比平時食既爽口好多,可能係煮定d飯撈一陣就出黎,無平時食既咁黏,但味道都不俗,好處係唔會咁滯。呢度係無加一收費,埋單見到有d surprise,呀q特登另外俾貼士佢地以作支持總體黎講,今餐食得好開心。
飲落好清果味,有d似1667,淡淡地幾好飲。