2022-09-20
駱駝漆呢度幾多餐廳,諗唔到食咩,見到呢間叫做Chill-i 嘅餐廳外面財落幾光猛幾小清新,就揀左佢。入到去見到有d貓貓嘅poster喺牆上面,好得意呀!食物方面,非常有驚喜呀!我叫左份菠蘿肉眼串燒,覺得好好味!肉眼嘅肉質好稔,好多肉汁,一d都唔靭。配埋菠蘿同埋蕃茄仔酸酸甜甜,好fresh!主菜方面叫咗蒜蓉豆豉汁蜆肉意粉同埋法國野生珠雞。蒜蓉豆豉汁嘅意粉好似第一次食,呢個配搭好新奇,好似豉椒炒蜆咁。好惹味。法國野生珠雞賣相好靚,雞嘅皮好香脆,蒜蓉味好香。我覺得最值得一讚係食物同飲品賣相都好靚,嘢飲非常適合打卡影相。叫咗杯星辰大海同埋朱古力咖啡。通常飲品方面我都淨係會揀咖啡,好少會揀有汽嘅飲品。但係因為呢杯星辰大海實在太靚,結果真係冇令我失望。實物隻色好靚,又大杯,係荔枝同檸檬味,唔會覺得太多汽,適合一啲平時都唔鍾意飲汽水嘅人。朱古力咖啡味道濃郁,都係又睇得又好飲!下次再黎都會叫佢d飲品🥰😍
入到去見到有d貓貓嘅poster喺牆上面,好得意呀!
法國野生珠雞賣相好靚,雞嘅皮好香脆,蒜蓉味好香。