2023-06-17 42 瀏覽
今晚同好耐冇見嘅朋友食晚飯,大家都不約而同想食麻辣火鍋,就響尖沙咀搵間火鍋店..無意間見到呢間麻辣火鍋好似都唔錯,就上咗去食喇~呢間係逐款食物點算嘅,可以視乎返自己嘅情況同budget點野食😌今次我哋兩個人,就點咗個小辣嘅鴛鴦鍋:鼎王麻辣鍋同酸菜白肉鍋😋本身個火鍋嘅湯底都好足料,仲可以任加湯料嘅鴨血豆腐同酸菜白肉👍🏻👍🏻見介紹話鴨血同豆腐都係店鋪名物,當然要食啦🤭 鴨血無出面食嘅腥臭味,豆腐吸盡咗火鍋湯底嘅精華,好有味,好食😋我哋再另加咗丸拼盤、濃香豆皮、手工三色滑、老油條啲肉丸粒粒都好彈牙爽口,仲有鮮味,個人最推介墨魚丸😊手工三色滑:蝦滑、蟹滑、帶子滑三款都係咁出色,鮮甜肉嫩,蟹滑好少食到,個人比較喜歡呢個豆皮好大件啊!火鍋食呢個豆皮都好特別,完全食埋個湯底嘅濃濃味道啊!老油條都唔算細件🫢 店員見到我唔係浸左落湯好耐就夾起嚟,即刻走嚟提議我哋浸5分鐘左右先食,話會好食好多😳 試完店買推介嘅食法,真係好好多,舊油條吸收左唔少湯底精華味道,完全入味👍🏻食食吓,店員見我哋個湯唔多夠,會主動加湯同湯料,唔使驚越食越淡,太好了!
無意間見到呢間麻辣火鍋好似都唔錯,就上咗去食喇~

我哋再另加咗丸拼盤、濃香豆皮、手工三色滑、老油條

啲肉丸粒粒都好彈牙爽口,仲有鮮味,個人最推介墨魚丸😊

手工三色滑:蝦滑、蟹滑、帶子滑
三款都係咁出色,鮮甜肉嫩,蟹滑好少食到,個人比較喜歡呢個