2017-03-14
偶然間下睇到呢間小店嘅訪問~兩公婆圓夢~堅持嘅故事~覺得佢哋好有心經營~感動咗我專登去幫襯~2星期前去小店,發現只係外賣企店旁食~覺得有d呢hea~始終心目中係想試食餃子~熱湯好唔方便~今日再次去決定買一打生餃子返屋企煮~早知道自己煮~當然明白無店家做得咁好啦~有哂心理準備~好喇~見到店主嗰份熱誠~真係滿瀉哂~仲睇得出有份執著~主動問我食過佢d餃未~當然未啦~佢介紹佢嘅餃子我識~強調新鮮豬肉…………下刪幾十字(因為唔太記得喇)~跟住~一個步驟一個步驟咁教我煮~認真到我忍唔住笑~真心好少見到咁有heart 店子~因為我遇到燥底嘅特別多~仲提醒我煎餃係高難度~最好唔好試~放湯煮~皮薄~饀多~菜多肉少~好新鮮~真係好味呀~一個人食哂一打~真係會再幫襯~店主加呀