2024-03-15 762 瀏覽
成日經過屯市,望落去華都,見到排哂隊,碌社交平台見到呢間金泰棧,好似幾抵食,一於book位試下!745去到,但book 左8點,門口姐姐好有禮貌,話去行下先轉頭返黎就有喇。之後755左右打電話黎話可以返黎喇,有位喇,讚!首先有杯珍多冰(唔記得影相)個底有綠色同粉紅色條條,正常發揮。串燒,牛賣哂,今日得豬同雞,豬比雞好食,沙嗲汁濃淡適中,入面有d 花生粒粒的,唔錯(究竟點點醬先可以點埋d 花生粒粒?求指教)小冬蔭功,呢個好飲,酸同辣都好夠,2個人可以一人分到一碗半左右,過下癮都好足夠!入面有4隻都算大既蝦,姑同蕃茄仔再多d 就望落豐富d 喇,不過真係好飲的,唔係坊間個d 好咸。粉絲炒蝦,好有鑊氣,蝦都有4,5隻,2個人每人食左一碗,重可以裝落飯盒做第二日lunch😂香葉肉碎炒飯,鑊氣有既,我就覺得唔係好夠肉碎,無乜餸咁,但店飯都大嫁,味道都唔錯既。最後先黎菜,就咁dry 食就覺得咸喇,如果同飯個d 一齊黎應該會感覺無咁咸。同埋唔算大碟。最後!原來用openrica 訂位送熱辣辣芒果糯米飯❤️好味,芒果好甜好香,飯熱辣辣,椰汁又比得夠,每啖飯都有汁汁包住🥰我見其他枱都有芒果糕送的,送埋甜品呢

最後!原來用openrica 訂位送熱辣辣芒果糯米飯❤️好味,芒果好甜好香,飯熱辣辣,椰汁又比得夠,每啖飯都有汁汁包住🥰我見其他枱都有芒果糕送的,送埋甜品呢個服務真係好好啊🙏🏻

埋單,2個人4百幾蚊,叫左5餸1飲品又算正常價?唔係話好平好平。但我覺得呢間金泰棧無坊間泰菜咁咸咁重口味,所以我都會再黎的,想試下粉絲蝦煲同蒸烏頭!
2024-03-14