(非會員)
2008-05-22 19 瀏覽
其實同老公好早之前已經想去食, 但果日打成日電話都冇人聽... 訂唔到位... 可能撞正母親節前後... 訂唔到位walk in既話要等成晚... 終於今次試到~ 真係好滿意既一次火鍋~~第一︰味道好第二︰價錢唔貴 (有d仲好平添!!)第三︰選擇多唯一係服務要改進下~ 可能仲新,有d waiter仲好young既添...但個別都有d侍應係唔錯, 有個女侍應幾好, 我地問佢邊d牛好食、邊d牛肥d, 佢都好悉心解釋俾我地聽~~但我地就有碟野漏左單追左好耐囉...服務扣左少少分~~講番野食~ 我地叫左︰刺身類 - 海蝦 - 肉好爽但唔係好甜,不過勁生猛,黎到都仲郁緊! - $50有成8隻, 抵!!嚮螺 - 份量多、又夠甜、雖然等得耐dd,但都抵! 好好味! - $98肥牛 - 我一向唔係好好牛肉刺身,但呢碟我覺得真係好味, 份量又唔少, 雖然片得好薄, 但d牛好甘香! - $28, 超勁抵!!湯底 -標準沙嗲湯底,但好夠沙嗲味,唔會希到死係咁意有d色果d - 只係$30!火鍋料 - 本地手切肥牛 - 好牛!! 肉身軟、有牛味!! - $28, 抵抵抵!!安格斯牛脊 - 呢個係特價菜,只係$1

第一︰味道好
第二︰價錢唔貴 (有d仲好平添!!)
第三︰選擇多

但我地就有碟野漏左單追左好耐囉...服務扣左少少分~~

講番野食~ 我地叫左︰
刺身類 -

湯底 -

火鍋料 -
安格斯牛脊 - 呢個係特價菜,只係$10!! 但質素唔差!!
墨魚滑 - 比新東記果d佢就冇咁滑、冇咁彈,但佢夾雜住好多墨魚肉粒, 墨魚味都好夠! - $55
炸腐竹 - d人好推介, 但我略嫌佢太油, 侍應教我地放入水拖2秒就好拎出黎食,原來係咁樣可以食到脆卜卜既感覺,但都係果句, 太油膩! - $30
炸芋頭 - 正常 - $30
極品手切本地肥牛脊 - 就係呢碟漏左單, 而我地又太飽, 所以取消左 - $78

2個人,大慨係食左咁多野~
湯底除左普通既沙嗲、醉雞、清湯之外,仲有翅湯(真翅喎!好似$148,好似9:30後仲有得平!),仲有蕃茄薯仔牛腩、花雕花蟹牛肉粒... 好多好多!!
刺身火鍋料種類亦好多選擇!

其實佢地仲有好多野值得試, 所以我一定會再去!!

p.s. 因為唔記得帶相機,所以只係用手機影,質素係差少少~~

牛肉刺身
本地手切肥牛