2007-08-01
剛落船便收到友人的來電約食飯, 踫巧大家也在海港城(!!), 友人提議來這裏食pizza. 但由於當日是星期六, 要限時交檯...點了牛油果雞肉pizza, 烤雞沙律, 意大利雲吞配忌廉汁, 鮮蝦扁麵配茄汁.烤雞沙律: 習慣每次都會點沙律的, 沙律菜新鮮, 烤雞沒有鞋鞋的!!pizza : 近年愛吃薄底pizza(與友人談吃, 小時食野最緊要飽! 所以得食"厚批"才化算~) 好多沙律菜鋪面, 但好少雞肉, 味道ok, 但餅底唔夠脆. 意大利雲吞: 唔錯, 餡料有好香的菌味, 0岩我, 但個汁都幾膩.鮮蝦扁麵: 醬汁酸酸的帶丁點辣, 好開胃, 而且鮮蝦好爽口. 這個扁麵可以平衡雲吞的膩~~入座時, 門口的侍應通知我們八點要交檯, 但我們吃至幻彩詠香江時段, 侍應也沒有催我們結賬(總比上次在有骨氣的經歷好). 期間有位女侍應的服務也有禮細心, 所以感覺不錯!過一段時間又會再來的!

過一段時間又會再來的!