2021-09-29
百芳池上便當 係香港有七間分店,主要係FOOD COURT既商場內開店主打性價比高水準既台式美食,飲品,例如牛肉麵,便當炸雞炸豬扒等等今次試左牛肉麵同鹽酥雞,炸排骨牛肉麵 2款台式飲品紅燒牛肉麵, 配以滷蛋,小堂菜,滷牛腩,台灣日曬麵條濃郁既牛骨湯底,加辣椒辣油既紅燒牛骨湯,入口濃辣,慢慢會品嚐到牛骨湯既鮮甜滷蛋好入味,牛腩份量非常多,原件剪也有6-7件,放滿湯麵上 好軟淋入味味道雖辣但係惹味個種辣 所以越食越好食,習慣個辣味就覺得好好食另一款都係牛肉麵但改用牛展片,滷牛展片厚切肉質有彈性,滷得入味但口感相對彈牙鹽酥雞包上炸粉,無骨雞肉炸到好脆口又嫩又多肉汁,好食,惹味香口炸排骨配紅燒湯麵,配以小碗湯麵,都係紅燒辣湯底,麵條彈牙煙韌吸湯整體上CP值高,60蚊左右一個人就能吃飽,選擇也多,有飯,麵選擇台式特飲,今期推介係鮮牛奶抹茶冰沙 口感幾滑,好濃茶香味屯門屯門鄉事會路83號V City1樓L1-12號舖消費$200
今次試左牛肉麵同鹽酥雞,炸排骨牛肉麵 2款台式飲品
紅燒牛肉麵, 配以滷蛋,小堂菜,滷牛腩,台灣日曬麵條
台式特飲,今期推介係鮮牛奶抹茶冰沙 口感幾滑,好濃茶香味
屯門屯門鄉事會路83號V City1樓L1-12號舖
消費$200