其實位置好唔方便,不論上環站定中環站上,都要行好長條樓梯。店員應該尊重下每一位嚟幫襯嘅客人。當日到店,客人唔多。女店員示意我坐低之後,俾咗Menu我,好努力介紹佢啲食物,尤其是話好IGable果啲,咁我都叫咗幾款,之後就話叫我等咖啡師介紹咖啡豆。莫講話唔俾杯水,連人影都冇。客人又唔多,我都唔知等乜。等完又等,等左半個鐘,男店員好似急口令咁,講晒幾隻咖啡豆嘅特徵,叫你揀。又話會幫你精心為你挑選適合你嘅咖啡嘅!??!!原來就係講一次每款咖啡豆唔同嘅味道,等你自己揀。其實寫喺Menu度,我自己睇咪得,做乜要我等咁耐聽你講呢? 然後繼續等!!繼續等!我又追問 仲要等幾耐!?我趕住時間走,店員又唔比我取消order,話幫我轉外賣,無問我o唔ok就加$20玻璃樽錢。其實你哋做到咁缺$,有冇諗過好好經營間咖啡店。先唔講咖啡係咪真係值呢啲價錢,面黑黑又要受你氣,比你都唔會再幫襯啦⋯⋯女店員自high 又同狗玩又同兔仔玩,又影相。完全漠視我哋一直叫我哋等。。。
其實位置好唔方便,不論上環站定中環站上,都要行好長條樓梯。

店員應該尊重下每一位嚟幫襯嘅客人。

然後繼續等!!繼續等!
我又追問 仲要等幾耐!?

我趕住時間走,店員又唔比我取消order,
話幫我轉外賣,無問我o唔ok就加$20玻璃樽錢。

女店員自high 又同狗玩又同兔仔玩,又影相。

完全漠視我哋一直叫我哋等。。。

2023-08-10