2014-06-21 1350 瀏覽
當晚, 點左個豬仔骨, 切開望清楚, 才見原來只有骨和肥肉, 望住D肥肉, 唔知點食, 所以要求餐廳換過碟有肉的豬仔骨但, 經理話已經切過, 不可以換 再三理論, 才拎碟餸入廚房, 等左陣, waiter (轉左係waiter, 經理閃走左)出來, 話: "廚師話碟餸無問題, 係咁, 無得換" (碟豬仔骨成 2百幾, 3百蚊, 而無肉, 只有肥膏都合理?!)既然餐廳唔換, 都無法, 衝衝食埋其他餸, 埋單走人當比左錢, 出左餐廳, 行左一條街, 友人突然記起, 我哋之前訂枱, 比左deposit $$$$$$, 剛剛埋單, 餐廳無扣返我哋行返轉頭, 同餐廳講, 佢先比返個訂金 (成幾舊水).  佢哋都咁啱, 唔記得左個訂金, 係有意, 定無意唔記得呢?  你懂的之前的comment 寫到呢間餐廳好似幾好, 但當晚我哋食飯, 係坐唔滿, 如果係好味扺讚, 以尖咀區, 食飯時候唔會坐唔滿...時候再回想, 餐廳拎碟豬仔骨入廚房比大廚望, 之後係無再拎番出來, 其實就算無得換, 都應該比番條"屍"出來 (we had paid for it)各位朋友, 日後如果你們在這間, 或別間餐廳遇到有
, 唔知點食, 所以要求餐廳換過碟有肉的豬仔骨

但, 經理話已經切過, 不可以換

既然餐廳唔換, 都無法, 衝衝食埋其他餸, 埋單走人

各位朋友, 日後如果你們在這間, 或別間餐廳遇到有問題的餸菜, 在事情未攪清楚前, 千萬不要比機會waiter 拎走証物 !
2014-06-01