2010-04-24
星期四晚8點左右, 竟然一個人等位都無, 仲以為真係咁荀啦, 點知原來係咁… …<衞生>之前我都己經講過呢間鋪 d 衞生係有問題, 仲諗住俾多次機會佢哋啦, 點知又俾我睇到 d 嘢 ~ 佢哋會响廚房窗遞 d 乾淨碟出去俾師傅, 而其中一次傳遞, 個廚房窗度閘突然跌咗落嚟, 師傅反應好快咁用對手o禁住, 問題係佢掂完度閘既手套, 又用嚟繼續整壽司, 我同男友見到都 o 晒咀其二就係好多响迴轉帶上面既壽司, 又唔用膠蓋蓋住, 轉多幾個圈都唔會有人食啦…<食物>1) 龍之卷 ~ ok2) 峰蝦壽司 ~ 招牌蝦即係招牌蝦, 唔會好似出面果d咁乾身, 仲好有蝦味3) 鹽燒墨魚壽司 ~ ok, 但點得太多鹽超咸4) 牛舌壽司 ~ 牛舌本身好咸, 食到我哋叫救命5) 火炙三文白腩壽司 ~ 即日推介, 但超級油膩, 連隻碟都好油6) 火炙北海卷 ~ 又係即日推介, 但又係超級油膩, 連隻碟都好油, 仲要件卷物好大件, 食到周圍係7) 蟹柳壽司 ~ ok8) 芥辣甜蝦壽司 ~ ok9) 軟殼蟹手卷 ~ 唔值 $25, 一上枱紫菜己經淋晒10) 炸蠔 ~ 超唔抵, 粒蠔細粒
<衞生>
<食物>
1) 龍之卷 ~ ok
3) 鹽燒墨魚壽司 ~ ok, 但點得太多鹽超咸
4) 牛舌壽司 ~ 牛舌本身好咸, 食到我哋叫救命
7) 蟹柳壽司 ~ ok
8) 芥辣甜蝦壽司 ~ ok
9) 軟殼蟹手卷 ~ 唔值 $25, 一上枱紫菜己經淋晒
10) 炸蠔 ~ 超唔抵, 粒蠔細粒到好過份, 炸粉又非常厚 !
三文魚麵豉湯 ~ ok
一句講晒, 無水準可言! 一句到尾, 唔會再幫襯 !
二人共消費 : $220