2019-11-05
今日同男朋友去沙田新城市拍拖撐枱腳。見到呢間餐廳嘅二人餐好似唔錯,於是入去食😊餐廳自家製麵包﹕好健康嘅麵包,除左好味又軟熟之外。起初驟眼睇落去我仲以為係包面嘅黑點係芝麻,點知食落發現味道唔似...睇真啲先知原來係一粒粒嘅藜麥,真係睇得見又食得到嘅健康😆😆是日餐湯是日沙律,簡單又清新香煎三文魚扒配牛油果鮮橙莎莎三文魚扒外層煎得勁香脆,個皮卜卜脆架🤪內里肉質滑得黎仲有汁架🤭起初我都有啲擔心牛油果感覺會好膩,點知食落又唔會喎😲而且配埋鮮橙做成嘅莎莎醬,仲好fresh,好好味😋😋香煎鵝肝意式燴飯鵝肝外層煎得香脆但內里軟綿綿,味道香濃而且略帶少少鵝肝特有嘅香羶味,真係好好味👍🏻意式燴飯有好香濃嘅奶味同芝士味,男朋友大愛😬是日甜品﹕牛奶公司雲尼拿雪MOVENPICK朱古力味雪糕雖然橙汁係跟餐飲品,但一點都唔馬虎,果汁係有果肉架🤪食完成餐飯真係好满意,環境好舒服之外,味道仲好好食🥰
是日餐湯
是日沙律,簡單又清新
香煎三文魚扒配牛油果鮮橙莎莎
香煎鵝肝意式燴飯
是日甜品﹕牛奶公司雲尼拿雪
MOVENPICK朱古力味雪糕
雖然橙汁係跟餐飲品,但一點都唔馬虎,果汁係有果肉架🤪
食完成餐飯真係好满意,環境好舒服之外,味道仲好好食🥰