2023-06-20 24 瀏覽
上年夏天已經想試吓呢度嘅檸檬拉麵,但每次行過都好多人排隊或者已經落場,今次行過得幾個人排,終於有機會食到!! 🔘蒜頭拉麵叫咗兩款期間限定嘅拉麵,呢款拉麵蒜頭非常澎湃,食落甜甜的好軟淋,仲有秘製蒜蓉醬加咗落湯底,朋友鍾意食蒜頭啱晒佢口味!! 🔘檸檬拉麵追加咗木耳同糖心蛋,湯底有檸檬味,但唔會太搶或者過酸,食得舒服,啱夏天食,感覺清新,木耳好好食爽口,叉燒都係走清爽路線,薄切肥瘦適中,食晒成碗都唔會覺得好油膩!! 糖心蛋嘅流心效果都幾滿意,推介加埋枱面嘅辣芽菜一齊食,麵嘅質地係幼身曲麵,揀咗普通硬度,幾彈牙唔錯~🔘煎餃子六隻餃子,餡料係豬肉為主,咬落去有肉汁,皮薄煎得香脆~🔘檸檬味可樂食檸檬拉麵梗係要飲埋檸檬可樂,夏日限定口味,黃色包裝好sharp醒,記得以前嘅罐裝檸樂好似唔係呢個包裝😂😂接近14:00食完出面都有條小人龍,但14:30 last order,非常有人氣,要去嘅話記得留意返有落場時間~

🔘蒜頭拉麵

🔘檸檬拉麵

🔘煎餃子
六隻餃子,餡料係豬肉為主,咬落去有肉汁,皮薄煎得香脆~

🔘檸檬味可樂