2023-05-09
《Deer Coffee》呢間新開嘅西貢cafe,除咗裝修好別緻😌,好文青風之外,重好適合主人們帶狗狗🐶嚟❗️主人可以一邊食嘢,一邊比狗狗喺草地上休息,重有機會認識到其他狗狗🐩tim 食物呢度嘅飲品☕️選擇非常多,由咖啡到茶類不等;至於食物方面,除咗西式嘅選擇之外,重有d飯類可以揀,啱晒d唔鍾意食西餐嘅朋友🤭黑松露野菌忌廉意粉 $88 + 抹茶拿鐵 $24 (half price) 我同朋友叫咗個lunch set嘅黑松露意粉🍝,個意粉一d都唔漏,而個黑松露味都幾香,食食吓原來都幾大份All day breakfast $118 + 玫瑰咖啡 $49我哋再叫咗個all day breakfast,早餐嘅每一樣嘢食都係用心煮嘅,每一樣嘅質素都唔錯,而我就特別鍾意個crossiant🥐因為夠晒外脆內軟😋我同朋友嚟嘅時候係平日,但我相信假日嘅時候應該好多人會帶狗嚟,所以如果大家想坐草地,記得要早d嚟🤣(特別一提嘅係,呢度嘅服務好好,店員嘅笑容可掬💖值得加分)
食物