2023-10-05 12 瀏覽
相約幾個姐妹一齊食台式菜🩵最好就係大家都住附近,食飯就方便得多,一齊來到元朗食好西,呢間叫做「臺北棧」入面有好多菜式選擇,價錢都好親民💜呢度既環境真好靚,顯得出我地既少女心,望落去好舒服💓💓髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅話晒我地都鍾意食甜甜地既野,又點會錯過呢一份咁有份量既蛋餅,就咁睇佢既紫色已經好吸引,仲有好濃既咸蛋黃味道,皮薄喊靚,真係無得彈💖💓💓明太子甜不辣甜甜地既味道,一樣係我地既心頭好,呢一款上面有滿滿既明太子,令到成個味道都好豐富,食完呢個飽肚感十足💖💓💓泰式肉鬆生菜包蛋餅無諗過呢度泰國菜都有,又做得唔錯喎,台灣用肉鬆來做配料都好常見,呢一款我就覺得混合左地道既台灣配料,呢一份味道好有層次又多一份口感,同樣好食💖
💓💓髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅
💓💓明太子甜不辣