2024-07-09 81 瀏覽
印度菜我自己冇乜興趣,朋友誠意邀請,一齊嚟咗呢一間西貢嘅餐廳,喺門口已經有驚喜!係一個酒吧風格,好靚喎!如果朋友聚餐,或者想靜少少,可以坐樓上,又係另一番風景。佢哋真係食物選擇都幾多,而且全部都有中文翻譯,仲有一啲圖片,方便大家可以選擇叫咗嘢食之後,可以食咗呢一個免費送嘅薄餅先。配有三款唔同嘅醬汁,其中綠色青BB嘅就係薄荷味,幾清新,幾有趣芒果味嘅傳統飲品,係一杯淡淡嘅乳酪,都幾欣賞佢哋唔會落太多嘅糖,好啱香港人口味👍🏼👍🏼另外重頭戲,就係炭火燒嘅巨型蝦!炭火香氣撲鼻,蝦肉非常厚身,味道同口感都一流!配上印度香料飯,同埋多款唔同嘅蔬菜,好食!呢餐飯絕對令我對印度菜改觀,原來可以咁啱香港人口味,下次再嚟過先

如果朋友聚餐,或者想靜少少,可以坐樓上,又係另一番風景。

另外重頭戲,就係炭火燒嘅巨型蝦!