2009-07-30
東波肉粉條連凍飲$32(lunch set)因為豬類唔多選擇,我就揀咗東波肉配粉條,我都知東波肉係肥多過廋,所以見到碗粉一點都唔意外東波肉都入味同嫩腍只不過我都係食廋唔食肥,將肥嘅部份咬咗出嚟食食下,我懷疑係老板嘅店員問我唔食肥唔好叫東波肉嘛我就同佢講我唔食牛佢就話佢地嘅魚好掂,係新鮮劏,下次試下吖繼而佢問我食鴨嘛?我話食,佢就入房攞咗一少碗鴨腿畀我試食可能佢見我咬晒D肥豬肉出嚟好似冇嘜嘢食啦,呢個疑似老闆眞係識做生意同細心至於鴨腿係用好多香料炆煮,所以肉質唔算嫩滑,但入味非常粉條係用綠豆做成,較為軟滑因為店員服務細心友善,所以我再買多客流沙奶皇包$18 試下(本人偏愛),但唔多似樣,我覺得內裡放咗椰絲,奶皇唔夠香滑我比較鍾意二宜樓式鴻星多D,會流出嚟,開心D見開飯推介,又有我鍾意嘅粉條食,試下無妨
東波肉粉條連凍飲$32(lunch set)
至於鴨腿係用好多香料炆煮,所以肉質唔算嫩滑,但入味非常
粉條係用綠豆做成,較為軟滑
見開飯推介,又有我鍾意嘅粉條食,試下無妨