2017-06-07 116 瀏覽
帶男朋友去沙田搵好嘢食,離遠見到個好Sharp嘅招牌,覺得間餐廳幾有情調,佢話就呢間。我哋坐低之後就比Menu同䁔䁔地嘅麵包, 我點左啲醋一齊食,唔錯。呢間值得推介男友鐘意鵝肝,當然唔放過呢個香煎法國鵝肝伴砵洒蘋果,鵝肝厚切又柔軟滑順綿密,口中有濃郁的香味,每一口味道都會散發開來,越來越沉越來越香,我食少少,其他留返俾佢品嚐佢又叫咗個自己鍾意食嘅焗阿拉斯加長腳蟹意大利飯lor....肥美的蟹腳,鮮嫩口感混埋醬汁咁惹味到我叫左芝士煙肉焗半殼青口,芝士係好好味,煙肉偏乾,青口肉細質挺,多汁鮮甜,青口大粒味濃,值得encore再叫多個黑松露野菌燒帶子意大利粉,黑松露口感飽滿,嚐一小口味道整個在口中擴散,大隻帶子肉厚,味道鮮甜無比

越來越香,我食少少,其他留返俾佢品嚐

芝士煙肉焗半殼青口
黑松露野菌燒帶子意大利粉