2018-08-29 2320 瀏覽
因為行山關係, 我己經係第二次去呢間東方小袛園食, 記得第一次去時, 果天色陰陰果度外圍又殘又舊,心諗都應該不可以有太大期望, 點知一入到去都幾多人喎, 個日仲要係平日, 都見到有些人係行山前或後唻食午餐, 好在有朋友一早睇食評訂定隻雞, 今次因為第二次食當然醒目D訂雙雞, 可能因為走地雞所以佢係比較唔肥, 連雞皮都見佢好薄, 但雞味濃郁, 入面都好有味道, 所以記得訂咗先喇第二款佢個雜錦拼盤一定要叫, 佢炸到火候好好, 唔會話因為油唔夠熱嘅問題令到件炸物唔夠脆口, 而且春卷都非常入味另一道菜係五柳素魚, 其實係炸芋頭,但有不少鋪頭己經無咗條魚樣, 可能變咗芋頭卷呀咁咁粟米魚肚羮方面佢真係幾足料, 都有好多魚肚係度
咁粟米魚肚羮方面佢真係幾足料, 都有好多魚肚係度
鹽焗雞
粟米魚肚羮