2023-10-24 160 瀏覽
呢間旺記長期都排長龍,不論早餐,午餐,下午茶定晚餐。我自己以前係附近返工所以都成日來,不過最近轉公司了,所以食少左。今日難得呢頭放工,就決定回味一下。冰室永遠都有一股魔力,香港人愛食,遊客都不停有。我地今晚好好運,竟然來到就即刻有得入去食!店員阿姨都幾有禮貌,叫我地隨便揀,都有介紹佢哋啲滑蛋飯好出名。佢梗係唔知道我哋以前係常客啦,佢哋啲滑蛋飯真係令到我哋好懷念,所以今晚我地叫左自家製叉燒日本滑蛋飯同爽口蝦仁日本滑蛋飯,兩個都同我地記憶嘅一樣好食,兩份滑蛋都做得好出色,入口超級滑,而叉燒同蝦嘅份量都唔少。我覺得$60幾蚊包埋熱飲,更加可以要多飯,都算抵食。我地要埋杏仁霜同柚子蜜都係 $125。今晚真係食得好開心好滿足!