2021-03-23 5217 瀏覽
今晚一行三人到Forte 晚餐,先睇相片:晚餐半自助形式,自助頭盆有蟹腳,鮑魚,凍蝦,刺身,沙律,焗蠔等等主菜叫咗威靈頓牛柳,同埋德國豬手,德國豬手仲會送兩杯啤酒,不過是晚決定咗+$128任飲紅白酒 ,就冇飲到佢嘅啤酒,其實佢送嘅啤酒都係好好飲,係德國啤(之前飲過)。送了一客和牛壽司,普普通通。威靈頓牛柳,從來都唔係我杯茶,自己唔鍾意食所以唔評價。德國豬手就好食過好多德國餐廳,廚師把皮分開,整走咗皮底下嗰層肥膏,豬皮燒得好脆,一邊傾偈,一邊飲酒,一邊拮下豬手食實在係好enjoy。侍應好好招呼,特登早啲送主菜俾我哋食,唔使我哋食頭盆食到飽晒食唔落隻豬手。甜品只吃了Movenpick 雪糕,配上一杯cappuccino,完美。(其實杯咖啡一般般,但感覺完美)希望疫情快啲過去,唔洗食親晚飯22:00 就趕住走。
今晚一行三人到Forte 晚餐,先睇相片:

送了一客和牛壽司,普普通通。
威靈頓牛柳,從來都唔係我杯茶,自己唔鍾意食所以唔評價。
希望疫情快啲過去,唔洗食親晚飯22:00 就趕住走。