2021-11-19
新派叉燒飯店,只做外賣,有印仔儲。由於我同小朋友都好鍾意食叉燒嘅關係,我哋已經食過好幾次,試過唔同款,今次就做一個評測。讚嘅地方:1️⃣叉燒汁係好味嘅,無論最Basic嘅焦蜜,定係柚香,果汁做得非常出色,尤其係柚香,如果你真係鍾意柚子,你一定會覺得非常好味。佢仲有好邪惡嘅黃金汁叉燒,聽到都想試2️⃣一層飯喺最底,然後一層叉燒,再一層飯,再一層叉燒,然後最面係隻煎蛋👍🏻細心嘅做法,令到你唔使喺個食物盒入邊翻嚟翻去3️⃣可以跟菜飯4️⃣多飯唔使錢輪到彈嘅地方:1️⃣選擇只係得叉燒同埋烤雞,選擇唔多2️⃣回到基本嘅叉燒,佢用嘅叉燒太瘦,比較chewy,如果唔鍾意食瘦叉燒的話,就應該唔會鍾意呢度嘅叉燒。佢嘅叉燒本身唔算出色,只係啲汁令到佢好味總結如果想食半肥瘦叉燒嘅話,呢度就未必啱你。如果你本身係鍾意食瘦叉燒嘅話,我覺得可以嚟呢度試吓。
讚嘅地方:
3️⃣可以跟菜飯