2018-04-06
今晚約咗朋友去試航母盛宴,聽個名都覺得勁!我地有book枱,6:30上到去,已有好幾枱客。餐廳地方略細,枱與枱之間的距離太近,坐得唔算太舒服。另外,只有一個廁所,廁內環境也不好。講返食物,食物就相對地吸引好多,火煱包8款海鮮,4款菜,5款自選配料及兩隻出前一丁。一見到個海鮮煱,大家D嘩!嘩聲出哂黎!真係好壯觀丫!大大隻花蟹加鮑魚巳好吸睛,仲有扇貝,蝦,花甲等,全個鍋都係海鮮,實在太吸引啦!湯底我地叫咗海底椰魚湯,完全突出到海鮮的鮮甜😋,一個字正丫。除咗海鮮得之外,原來佢D肉都好掂👍,我地叫咗安格斯肥牛,牛仔粒,雲吞同丸。D牛好嫩好食!雲吞大大粒蝦好爽口,丸類也不錯。個餐唔包飲品,我地order 咗一jar 雪梨汁,即榨架,好新鮮👍食哂D餸再食埋個出前一丁,飽哂。之後仲有雪米糍做甜品,簡直大滿足☺️。總括來說,食物冇得頂,價錢合理,只係環境略不夠舒適,整體都可以!